Meridol Parodont Expert tandpasta

 

Wanneer je tandvleesproblemen hebt of hebt gehad wil je dat jouw dagelijkse tandpasta meer doet dan alleen tanden schoonmaken.

Ontstoken tandvlees is vervelend! Sommige mensen hebben er dusdanig last van dat zij op zoek gaan naar producten om de klachten te verhelpen.

Meridol Parodont Expert is zo’n product!

Deze tandpasta voor dagelijks gebruik bevat een hogere concentratie antibacteriële stoffen die de bacteriën in tandplak actief verwijdert.

Tijd dus voor een review.

 

Meridol Parodont Expert tandpasta

 

 

 

Wat belooft het?

Versterkt de weerstand van het tandvlees tegen tandvleesproblemen.

Meridol Parodont Expert bevat een dubbel actieve formule met doeltreffenheidsbooster die speciaal is ontwikkeld voor het tandvlees dat gevoelig is voor tandvleesproblemen.

Wat is er nieuw?

klinisch bewezen formule bevat een hoge concentratie antibacteriële ingrediënten.

 

 

De verpakking:

De tube bevat 75 ml tandpasta.

 

Voor wie is het geschikt?

Wanneer je snel last hebt van tandvlees wat geïrriteerd is. Dit merk je doordat tandvlees snel bloedt, roder is van kleur en gevoelig is.

Ook is deze tandpasta geschikt voor mensen die een parodontitisbehandeling hebben gehad of nog moeten ondergaan.

Voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

 

De ingrediënten:

Glycerine,Water,Hydrated Silica,Hydroxyethylcellulose,Olaflur, Sodium Gluconaat,Propylene Glycol, Aroma,Cocamidopropyl Betaine, PEG-3,Tallow Aminopropylamine, Caprylyl Glycol,Stannous Chloride, Sodium Saccharine, Phenylpropanol,Limonene, CI74160

 

 

De Ingrediëntenlijst nader bekeken:

Hydrated Silica: reinigende stof in de tandpasta

Olaflur: Het vormt een beschermende film op het oppervlak van de tanden, van waaruit fluoride in het buitenste laagje van tandglazuur wordt opgenomen.
Propylene glycol: is een vochtdrager en wordt in producten gebruikt in plaats van glycerine.deze stof kan allergische reacties geven bij sommige mensen.
Aroma: Smaakstof
Cocamidopropyl betaine: schuimende stof
Limonene: smaakstof

 

Hoe gebruik je het?

De tandpasta kan je gebruiken als een normale dagelijkse tandpasta. Hij is ook geschikt om te gebruiken na tandvleesbehandelingen van de mondhygienist of parodontoloog

Een andere tip: gebruik de gel op de ragers voor interdentale reiniging.

 

De smaakervaring:

De tandpasta heeft een frisse mintsmaak met een bittere ondertoon. Ik denk dat dit komt door de antibacteriele ingredienten die er in zitten.

Ook proef je een lichte drop of salmiaksmaak zoals in de normale Meridol versie.

 

De textuur:

De tandpasta is meer een gel. De gel is blauw doorzichtig zonder korreldeeltjes.

 

Mijn ervaring:

De gel heeft een goede textuur voor gebruik op de ragers. Hij helpt goed bij mensen met ontstoken tandvlees zonder dat hij verkleuring op de tanden achterlaat. ( dit gebeurt namelijk als er de antibacteriele stof chloorhexidine in zit) In deze gel zit die stof er niet in.
Ook geeft de tandpasta een lekkere frisse smaak en schoon gevoel na het poetsen.
Wat mij opviel is dat de tandpasta lastig verkrijgbaar is in de winkels. Online vond ik de tandpasta nog wel. Ook de informatie op internet erover is nauwelijks aanwezig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *