Review Oxyfresh Unflavored mondwater

 

Ontzettend veel mensen hebben een hekel aan de scherpe smaak van mondspoelmiddelen.
De nasmaak die dat achterlaat en het droge gevoel in je mond waar je vervolgens de hele nacht mee slaapt.
Helaas bevatten veel van dit soort spoelmiddelen chemisch irriterende en prikkelende stofjes waar je soms op kan reageren.
Als je op zoek bent naar een mondspoelmiddel zonder deze stoffen dan denk ik dat ik er een voor je heb gevonden!

Het Oxyfresh unflavored spoelmiddel heeft zoals de naam zegt helemaal geen smaak. Eigenlijk is het net alsof je gewoon spoelt met water, maar dan wel met goede toevoegingen voor je gebit.

Lees hieronder meer over deze toevoegingen.

 

 

 

Wat is er nieuw?

 • De producten zijn op basis van actief zuurstof.
 • De mondspoeling is ph neutraal ph waarde zit tussen de 6.9-7.1, dus ook geschikt als je tanderosie hebt.
 • De mondspoeling bevat geen prikkende of bijtende ingrediënten zoals sodium lauryl sulfaat.
 • De mondspoeling bevat géén tandverkleurende middelen zoals chloorhexidine, triclosan of peroxide.
 • Mogelijkheid tot het bestellen van producten mét en zonder fluoride.
 • De mondspoeling bevat geen suiker, is vrij van smaakmakers als aspartaam en saccharine.
 • De mondspoeling bevat geen alcohol.
 • De mondspoeling bevat Geen ‘brandend’ of prikkelend aanvoelende bestanddelen.

 

Voor wie is het geschikt?

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een spoelmiddel zonder smaak of nasmaak is dit het spoelmiddel bij uitstek.

Maar wanneer je een gevoelige mond hebt door bijvoorbeeld: Lichen Planus,  Orale Mucositis, na bestraling in het hoofd/ halsgebied of na chemotherapie i.c.m een slechte weerstand is dit een heel fijn product.

Tevens is deze mondspoeling heel goed in te zetten na orale chirurgie, het heeft totaal geen irriterende en prikkelende stoffen die anders voor gevoeligheid van het slijmvlies kunnen zorgen.

 

 

Wat beweert het spoelmiddel?

Oxyfresh Unflavoured mondwater gebruikt het gepatenteerde Oxygene-complex als actief bestanddeel. Oxygene werkt op basis van actief zuurstof, wat effectief de stinkende bacteriën in de mond aanpakt die een slechte adem kunnen veroorzaken.
Het bijzondere is dat Oxyfresh Unflavoured mondwater de slechte adem bestrijdt, zonder de natuurlijke mondflora te verstoren. De schadelijke bacteriën produceren zogenaamde zwavelverbindingen en kunnen bovendien tandplakvorming stimuleren.
Het Oxygene-complex neutraliseert deze stinkende zwavelverbindingen, zodat je direct een frissere adem hebt en niet meer onzeker hoeft te zijn tijdens sociale situaties waarin men misschien je adem ruikt.
Oxyfresh Unflavoured mondwater maakt bovendien geen gebruik van schadelijke stoffen die kunnen leiden tot irritaties of verkleuringen.

 • Smaakvrij, dus ideaal voor mensen die liever geen muntsmaak of vergelijkbaar willen
 • Effectieve bestrijding van de moleculen die leiden tot een slechte adem
 • Volledig veilig en geschikt voor dagelijks gebruik
 • Geen kleurstoffen die kunnen leiden tot verkleuringen van het gebit
 • Een bescherming van de mond, zonder branderig of prikkend gevoel van het mondwater
 • Beschermt tot 6 uur na gebruik de mond tegen een slechte adem.

 

 

Hoe gebruik je het?

Je kan het spoelmiddel dagelijks gebruiken door een hoeveelheid ter grootte van de dop te nemen en dit een minuut lang in de mond te houden.
Je kan het product gebruiken na het tandenpoetsen, maar ook  een willekeurig ander moment van de dag.

 

Mijn eigen ervaring?

Het spoelmiddel vond ik in eerste instantie een beetje gek om mee te spoelen. Omdat je doorgaans hele frisse smaken hebt is dit even wennen.
Ik ben nu aan mijn tweede flacon begonnen en ben compleet om. Ik vind normaliter het spoelen met mintsmaakjes prettig op het moment zelf, maar als ik langer in bed lig meestal de de nasmaak niet meer.
Dat heb je nu met dit middel totaal niet meer, het voelt net als water.
Je tanden voelen na het spoelen wel fris en schoon aan.Helaas zit er aan deze spoeling geen fluoride toegevoegd.

 

De ingrediënten

Water (Aqua), Stabilized Chlorine Dioxide (Oxygene®️), Sodium Benzoate, Potassium Phosphate, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate

Actief zuurstof wat is dat nou precies?

Actieve zuurstof wordt op het moment erg veel onderzocht in de tandheelkunde. Actieve zuurstof heeft volgens sommige onderzoeken een gunstig effect op het genezingsproces in de mond en het verminderen van bacteriën en schimmels.

bron:

Fernandez y Mostajo M, van der Reijden WA, Buijs MJ, Beertsen W, Van der Weijden F, Crielaard W, Zaura E. Effect of an oxygenating agent on oral bacteria in vitro and on dental plaque composition in healthy young adults. Front Cell Infect Microbiol. 2014 Jul 23;4:95.

 

Waar is het te koop?

www.demondzorgzaak.nl
www.drogemondshop.nl
www.bol.com
www.Oxyfresh.nl

 

5 gedachten over “Review Oxyfresh Unflavored mondwater”

 1. Na veel positieve reviews gelezen te hebben over Oxifresh mondwater voor droge mond heb ik deze besteld. Het was daarom een tegenvaller dat ik niet kon slapen van de droge mond, erger nog dan andere nachten als ik geen mondspoel gebruik. Jammer…

  1. Hallo Erna,

   Misschien is het gebruik van spoelmiddel niet afdoende om het probleem op te lossen. Wel eens gedacht aan een kunst speeksel?
   Misschien is Xylimelts in tablet vorm of de gel een beter idee voor de nacht?
   Veel succes!

 2. Ik heb al sinds ik een kind was een slechte adem, alles geprobeerd. Niets hielp. Nu ben ik intussen 46 jaar en heb oxyfresh ontdekt. Ik slaap met de mond open en de geur ‘ s morgens is verschrikkelijk. Ook overdag krijg ik die geur niet weg. Mijn partner wou me niet meer knuffelen of kussen door steeds die slechte adem. Met Oxyfresh had ik onmiddellijk resultaat. Wat een opluchting na al die jaren. Ik had daardoor een laag zelfbeeld en durfde niet dicht bij mensen praten. Dank u oxyfresh 👍

 3. Het geeft mij weer moed dat er een werkelijk goed product als OxyFresh bestaat en dat het in Nederland te koop is. Het heeft mij als eerste en tot dusver ook als enige artikel van mijn ontstoken tandvlees en mondhoeken afgeholpen. Door mijn extreme gevoeligheid en allergie voor propyleenglycol heb ik allerlei merken tandpasta uitgeprobeerd. Maar door vrijwel alle zat deze schadelijke stof (ook al staat het niet altijd bij de ingrediënten) of was er – bij de biologische – gebitsonvriendelijke alkohol aan toegevoegd. Door het jarenlange gebruik van deze tandpasta’s is er jammer genoeg blijvende schade aangericht, maar verdere schade wordt voorkomen en het herstel is begonnen door de OxyFresh mondverzorging; ik zal het – voor zover het van mij afhangt – blijven gebruiken.
  Maar ondanks mijn enthousiasme over het merk OxiFresh kreeg ik bij het scannen van de ingrediënten de melding op m’n scherm dat het mondwater de stof Peg-40 Hydrogenated Castor Oil zou bevatten. Ook stond er bij dat nog niet bewezen is dat deze stof schadelijk zou zijn voor de gezondheid, maar toch lijkt het mij geen natuurlijk product. Zou u mij hierover meer kunnen laten weten?

  1. Voor gedetailleerde vragen over Oxyfresh kan je even mailen naar de mondzorgzaak.
   Zij weten echt alles over dit product en importeren het ook.

   Fijn te horen dat je zo enthousiast bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *