BioXtra producten voor een droge mond

Wanneer je last hebt van een droge mond zal je daar dagelijks problemen van ondervinden.

Tijdens het praten, eten, slikken en zelfs tijdens je slaap geeft het een onprettig gevoel in de mond.

Ook kunnen er sneller andere mondproblemen ontstaan doordat je minder speeksel aanmaakt, denk bijvoorbeeld aan tandvleesproblemen, mondschimmel of gaatjes.

Ik merk dat steeds meer mensen in de praktijk komen met een droge mond.
Veel van mijn patiënten gebruiken jarenlang medicatie voor hun gezondheid, met als bijwerking een droge mond.

BioXtra een uitgebreide lijn voor mensen met Xerostomie oftewel een droge mond.
Veel goede resultaten zijn hiervan bekend vanuit de academische ziekenhuizen, tijd dus voor een review.

 

 

Voor wie is het geschikt?

Deze lijn is specifiek bedoelt voor mensen met een droge mond.
Wanneer je altijd last hebt van een droog gevoel in de mond, of dat het alleen in de nacht is.
Ook adviseer ik deze producten aan mensen die last hebben van een gevoelige mond. Wanneer je heftig reageert op de ingrediënten van normale tandpasta’s en spoelmiddelen kan deze lijn een mooi alternatief bieden.
Producten voor Xerostomie zijn doorgaans erg mild van samenstelling.

 

Waar bestaat de lijn uit?

De lijn bestaat uit een mondgel, een mondspray, een mondspoeling en een tandpasta.

 

BioXtra tandpasta

Wat doet het product?

De gepatenteerde formule van BioXtra bevat actieve ingrediënten die de mond bevochtigen en de natuurlijke anti-bacteriële functies van het speeksel versterken.
Alle producten van BioXtra zijn suiker- en alcoholvrij en vrij van sterke aroma’s.

 

Wat belooft het?

BioXtra milde tandpasta vult het natuurlijke speeksel aan door regulering van het micromileu. De mild smakende formule beschermt tegen plakgroei,versterkt het glazuur, helpt beschermen tegen het ontstaan van gaatjes en verlicht de gevolgen van een droge mond. De tandpasta helpt de mond gezond te houden en bevordert een frisse adem Bioxtra is een laagschuimende tandpasta

 

De smaakervaring:

Deze tandpasta heeft een milde mintsmaak. Geeft wel duidelijk een fris en schoon gevoel na het poetsen. Prettig is dat de nasmaak van de tandpasta niet opdringerig is.

 

De ingrediënten:

Sorbitol, water, Glycerine,Sodium monofluorphosphaat,Isoceteth-20,Xylitol, Aroma,Hydroxyethylcellulose, Titanium Dioxide,Cellulose Gum, Glucose,Colostrum Whey,Sodium Saccharin,Glucose Oxidase, Lactoperoxidase, Lactoferrin, Lysozyme, Potassium Thiocyanate,Sodium Benzoate, Limonene, Linalool.

BioXtra mondgel

 

Wat belooft het?

BioXtra mondgel werkt als een vervanging van natuurlijk speeksel door het micromileu van de mond te reguleren.

De unieke formulering bevat intensieve moisturizers die urenlang verzachting bieden en de symptomen en gevolgen van een droge mond verlichten. Het helpt het gebit en de mond gezond te houden.

 

 

Mijn ervaring:

Deze gel heb ik zelf niet kunnen testen omdat mijn speekselproductie prima werkt. Ik heb de gel daarom meegegeven aan patiënten.

Ik merk dat mijn patiënten erg tevreden waren over het product. De meeste mensen gebruiken de gel voor de nacht of bij het wakker worden in de nacht. Wanneer je s’nachts zo’n last krijgt van de droogheid in de mond is het prettig om met deze gel weer door te kunnen slapen. Ook zijn er mensen die deze gel gebruiken i.c.m een snurkbeugel.

BioXtra mondspray:

 

Wat belooft het?

BioXtra mondspray werkt als een effectieve vervanging van natuurlijk speeksel door het micromileu van de mond te reguleren.

De formule hydrateert, verzacht en kalmeert snel en effectief het ongemak van een droge mond. BioXtra mondspray helpt het glazuur te versterken en te beschermen tegen de vorming van gaatjes,terwijl het zorgt voor een frisse adem en tandvlees soepel houdt.

 

Mijn ervaring:

Deze spray heb ik ook zelf niet kunnen testen omdat mijn speekselproductie prima werkt. Ik heb de spray daarom meegegeven aan patiënten.
Ik merk dat mijn patiënten het fijn vonden om de spray mee te nemen en in noodgevallen op zak te hebben.

Wanneer je door praten een droge mond krijgt kan je het meteen inzetten. Het branderige gevoel wat veel mensen ervaren is hierdoor snel weg.

 

BioXtra mondspoeling:

 

BioXtra ultra milde mondspoeling helpt het natuurlijk evenwicht in de mond in stand te houden, reinigt en verfrist en hydrateert uw mond. Het bevat geen menthol of alcohol.

Mijn ervaring:

De smaak van de spoeling vind ik erg lekker. Hij is mild en fris. Het heeft een zeer lichte mintsmaak met een zoete ondertoon.
Het legt een glad laagje over je tanden en slijmvliezen en het geeft daardoor een schoon gevoel.
De nasmaak is niet hinderlijk en aanwezig.

 

Waar te koop?

Je kan deze mondspoelmiddelen kopen bij oa:

www.BioXtra.nl

Apotheek, www.tandartsplein.nl , www.drogisterij.net

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *