Review Dentek Comfort clean back teeth floss+ picks

Floss boogjes waarmee je ook kunt tandenstokeren, als mondhygieniste zal ik dit soort producten niet zo snel als eerste middel adviseren.

Toch merk ik dat er best veel patiënten dit soort producten in de winkel kiezen omdat ze het makkelijk vinden in gebruik.

De flossboogjes van Dentek Comfort clean heb ik al een tijdje zelf uitgeprobeerd en zal nu een review geven over de voors en tegens van dit product.

 

 

 

Wat is er nieuw?

Nieuw aan dit flossboogje zijn de kleine ribbeltjes die op het flossdraad zitten.
Op de verpakking noemen ze het een scrubbend effect

Voor sommige mensen zijn er soms wat lastig bereikbare ruimtes in de mond, dan wordt er weleens geadviseerd om een knoopje te leggen in het flossdraad. Ik denk dat Dentek met dit product precies dat effect heeft willen nabootsen.

Het flossdraad heeft een speciale boog zodat je beter achter de laatste kies kan flossen, vandaar ook de naam back teeth.

 

 

Mijn eigen ervaring in het gebruik:

Het flossdraad is makkelijk in gebruik doordat het op zo’n harpje zit gespannen. Je hoeft dus zelf niet zitten friemelen met al je fingers in je mond.
Alhoewel je daardoor niet steeds een schoon stukje flossdraad kan pakken, heeft de mintsmaak aan het draad wel een verfrissend effect.

Heel handig zijn deze boogjes wanneer er iets van voedsel tussen de contactpunten van de kiezen is blijven steken.
Zeker als dit helemaal bij de achterste kiezen in de mond het geval is.
Wat ik minder fijn vond was de punt van het stokertje.
De punt is vlijmscherp en je kan hierdoor snel het tandvlees beschadigen.
Voordeel van de stokers is dat er een soort ruw oppervlak op is gemaakt zodat het meer plak weghaalt.

 

Voordelen:

  • Ribbeltjes op het flossdraad
  • Boog van het harpje zodat je goed achterin kan komen
  • De mintsmaak
  • Het ruwe oppervlak van de stokers

Nadelen:

  • Scherpe punt van stoker.
  • Veel wegwerp plastic dus minder mileuvriendelijk

 

 

Mijn visie als mondhygieniste

Waarom ik niet graag dit soort producten adviseer is omdat alle  tandheelkundige onderzoeken aangeven dat het gebruik van houten tandenstokers en ragers  effectiever is dan flossdraad.

Dus op het moment ben ik dus wat terughoudend in het adviseren van flossdraad.

Ook zijn er in het verleden meerdere onderzoeken gedaan naar het effect van plastic tandenstokers en toen bleek het stokeren met houten tandenstokers beter te zijn voor de plakverwijdering.

 

Waar te koop?

De producten van Dentek zijn te koop bij:

www.demondzorgzaak.nl

<script type=”text/javascript”>var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1697382922505″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000020425465″,”familyId”:””,”siteId”:”39127″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:false,”button”:false,”linkName”:”Dentek%20Easy%20Brush%20interdentale%20ragers%20ISO%201%20-%20…”,”linkSubId”:”test”};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js” id=”bol_1697382922505″></script>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *